”Som hjælper er du en vigtig person i mange menneskers hverdag"

 

”Som hjælper er du en vigtig person i mange menneskers hverdag

Vinith Kumar Gourishetty er 36 år og elev i Københavns Kommune, hvor han læser til social- og sundhedshjælper. En uddannelse med fokus på relationer, kommunikation og praktiske opgaver.

Vinith flyttede til Danmark fra Skotland i 2011. Han har i de efterfølgende år arbejdet i butik og med markedsføring og kommunikation, som han oprindeligt er uddannet indenfor. Vinith begyndte på hjælperuddannelsen i foråret 2021. En beslutning han ikke har fortrudt. Vinith brænder nemlig for sit nye fag og er glad for at være elev i Københavns Kommune:

”Som hjælper er du en vigtig person i mange menneskers hverdag. Du hjælper med personlig pleje, morgenmad, gør rent og holder øje med, om borgerne har det godt. Du kommer tæt på borgeren. Det er meget livsbekræftende. Jeg er glad for at være i oplæring i Københavns Kommune. Jeg har haft gode oplevelser med oplæringsstederne og nyder at komme rundt i byen.”

Du skal være tålmodig og have hjertet med

Social- og sundhedshjælperne udgør den største del af personalegruppen på plejehjemmene og i hjemmeplejen i Københavns Kommune. Som hjælper har du en vigtig rolle, både på den enkelte arbejdsplads, men også i et større samfundsperspektiv. Du er med til at løfte en stor og vigtig opgave i vores velfærdssamfund. Ifølge Vinith er det især vigtigt, at du som hjælper har empati:

”Du skal have hjertet med og være tålmodig. Særligt, hvis du arbejder med borgere, der har en demenssygdom. Det handler om at skabe tryghed og opbygge en god relation. Du skal have empati, og du skal være god til at sætte dig ind i borgerens situation, og hvad de føler.”

En klar anbefaling

Det var på mange måder en tilfældighed, at Vinith endte med at læse til social- og sundhedshjælper. Han har arbejdet inden for salg og markedsføring i 16 år og stod som frivillig i en Røde Kors butik, hvor han fandt ud af, at han var god til at tale med de mange ældre mennesker, der kom forbi og besøgte butikken. I dag er Vinith glad for, at han skiftede karriere og arbejder med ældre borgere i København:

”Jeg er glad for, at jeg tager uddannelsen som hjælper. Det er noget helt andet, end jeg tidligere har lavet og har erfaring med, men det giver mig muligheden for et godt og vigtigt arbejde. Jeg ved, at mange hjælpere gerne vil læse videre til social- og sundhedsassistent, men det tænker jeg ikke på lige nu. Først skal jeg have styr på alt det grundlæggende som hjælper. Hvis man gerne vil hjælpe andre mennesker, så skal man blive social- og sundhedshjælper.”

Citat

”Det handler om at skabe tryghed og opbygge en god relation. Du skal have empati, og du skal være god til at sætte dig ind i borgerens situation, og hvad de føler."

Vinith Kumar Gourishetty