Voksen-elevløn

 

Få voksen-elevløn i 2023

Er du over 25 år, kan du hele 2023 få voksen-elevløn som nyansat SOSU-assistentelev eller SOSU-hjælperelever i Københavns Kommune. Du behøver ikke opfylde krav om relevant erhvervserfaring.

Gode rammer
i din hverdag

Mange af vores elever oplever, at de med voksen-elevløn kan få hverdagen til at løbe rundt.

Når du er ansat på voksen-elevløn i Københavns Kommune, veksler du mellem skole- og oplæringsperioder. Du får derfor løbende mulighed for at afprøve dine færdigheder i praksis.

Citat

"Det tog mig 40 år, før jeg fandt ud af, at jeg ville arbejde med mennesker."

Henrik, 42 år
Tidligere havnearbejder og nu SOSU-hjælper-elev

Interesseret?

Inés er xx år og arbejder til dagligt på xxyzzz.

Inés, 42 år

Tidligere politisk analytiker, nu SOSU-assistent-elev

Jeg kom til Danmark fra Nicaragua, fordi jeg fik job på den nicaraguanske ambassade i København. Så lukkede ambassaden, og jeg kom til et modefirma, hvor jeg var i 10 år og steg i graderne.

Her arbejdede jeg med transport og logistik, men det var et meget travlt job, så jeg sagde op. Og så skulle jeg finde ud af, hvad jeg skulle med mit liv.

På jobcentret blev jeg tilbudt at tage uddannelsen som SOSU-assistent. Det har jeg ikke fortrudt en eneste dag. Jeg kan godt lide at tale med de ældre og gøre en forskel.

Det irriterer mig, at SOSU-faget af nogle ses som 'nemt' og 'ingenting'. For det er faktisk hårdt, der er meget faglighed, og det kræver meget af dig som person.

Det er ikke den nemme løsning, men det er et fantastisk fag, der giver dig så meget."

Jameela, 43 år

Tidligere leder af systue, nu SOSU-hjælper-elev

"Inden jeg blev SOSU-hjælper-elev, drev jeg en systue for kvinder i Urbanplanen.

Det var kvinder, der gik hjemme af forskellige årsager, og som fandt et fællesskab i systuen. Det var ikke afgørende, at man kom for at sy, nogle kom for at få en kop kaffe og tale med de andre kvinder.

Men efter 1,5-2 år slap pengene op, og vi måtte lukke systuen. Det var jeg selvfølgelig ked af, men arbejdet med kvinderne havde vist mig, at jeg gerne vil arbejde med mennesker.

Derfor startede jeg på hjælper-uddannelsen. Jeg kan især godt lide at give noget tilbage til de ældre. De har været der for os, nu kan vi være der for dem.

Og så elsker jeg min hverdag med mine kolleger og vejledere.

Jeg er så glad for, at jeg har fundet min vej."

Henrik, 46 år

Tidligere havnearbejder, nu SOSU-hjælper-elev

"Jeg er uddannet Apple-tekniker for 10-15 år siden. Det tjente jeg gode penge på, men det var kedeligt.

Jeg plejer at sige, at det har taget mig 40 år at finde ud af, at jeg skal have med mennesker at gøre. Så tog jeg i havnen og arbejdede på krydstogtskibe med at håndtere kufferter og have med kunder at gøre.

Om vinteren var jeg på plejehjem som ufaglært. Og det kravler lidt ind under huden på en. Så nu er jeg ved at uddanne mig til SOSU-hjælper.

Hvis jeg kan tage lidt gas på folk og få dem til at grine, er jeg glad. Jeg kan godt lide, at det ikke er den samme dag hver dag.

Hvis det er varmt, køber jeg lige 20 vandpistoler, og så bliver det blå stue i stedet for et plejehjem. Det er fedt."

Trine, 32 år

Tidligere SOSU-hjælper, nu SOSU-assistent-elev

"Jeg tog grundforløbet direkte efter folkeskolen og startede senere på hjælper-uddannelsen. Jeg har snart været på min arbejdsplads som SOSU-hjælper i 12 år.

Nu er jeg gået i gang med assistent-uddannelsen for at bygge videre på min oprindelige uddannelse.

For mig er muligheden for at få voksen-elevløn vigtig. Jeg har jo fået normal løn i mange år, og hvis jeg skulle over på SU nu, ville jeg ikke kunne videreuddanne mig.

Derfor er det afgørende at få voksen-elevløn, så jeg har til de regninger, jeg nu engang har.

Det fedeste ved faget er at gøre en forskel for den enkelte. Jeg er glad, når borgerne har haft en god dag, fordi jeg har været hos dem."

Citat

"Hvis jeg skulle over på SU, ville jeg ikke kunne videreuddanne mig. På voksen-elevløn har jeg råd til mine regninger."

Trine, 32 år
Tidligere SOSU-hjælper, nu SOSU-assistent-elev